Dit is my-quiltgarden. Ik vind het leuk dat je mijn blog bezoekt en waardeer het zeer als je een berichtje achterlaat.


This is my-quiltgarden. It is nice of you to visit my blog. And I appreciate it if you'ld leave a message.



zondag 19 augustus 2012

Dubbelen

Mijn It Takes Two top lag al een tijdje klaar om gedubbeld te worden. Maar omdat het toch wel een aardig formaat is zag ik er wat tegen op. 1.75x1.75 te breed voor de tafel...dan maar weer kruipen?
Ha, nee dus. DH maakte een paar weken geleden een prachtige designwall voor me. Van muur tot muur en van plafond tot de grond. Kosten....: slechts een paar euro voor de tempex die eronder zit. Het laken had ik nog en de randen zijn van oude plinten.
En nu heb ik gedubbeld tegen deze wand. Echt een uitkomst. Normaal soms wel een hele dag bezig en nu...alles bij elkaar slechts een half uur inclusief de veiligheidsspeldjes. Tsjonge dit kan ik iedereen aanraden.

I dubbled my It Takes Two against my designwall and it went great. No more crowling over the ground.

Laag een. De achterkant dus.
Layer one. The backside.
Laag 2 de vulling.
Layer two, the batting.
Laag 3 de top.
Layer three the top.
De speldjes.
The pins.
De veiligheidsspeldjes en hier kan je goed de 3 lagen zien.
Het stap voor stap alles goed vastzetten en langzaam komt de quilt los van de muur.
En klaar is kees.
Echt geweldig. Ik moet dan wel nog op een krukje staan omdat ik niet aan de bovenkant komt. Dus wel even oppassen. Een keer vallen en enkelbanden scheuren is meer dan genoeg.

En dan hebben jullie nog een detailfoto van de Stars for Beijing te goed.


En kijk wat er nu weer in onze tuin zat. is het geen schatje?




zaterdag 4 augustus 2012

Stars for Beijing (affo)

Yes hij is af. En oh, ik ben zo tevreden. Is hij niet mooi geworden? Verleden jaar kocht ik een aantal FQ van Moda. Maar er kwam steeds iets tussen. In april begon ik eindelijk de sterren te snijden. Het is geen kant en klaar patroon. Ik zocht een blok en heb dat iets veranderd, iets vergroot en later de borders erbij gezocht. Hij is met de hand gepatched en met de machine gequilt. Het gepatchte middenstuk is met blaadjes en bloemen uit de vrije hand gequilt en voor de randen heb ik een mal gebruikt, op stof getekend en vervolgens gequilt. De quilt hangt nu voor een glas en lood raam in de gang. Dat raam staat in verbinding met de kamer en is elke winter weer een heel koude hoek. Nu maar hopen dat de komende winter de warmte in de kamer blijft.
Bij het ombiezen kreeg ik uiteraard weer goede hulp.



Ik zie dat ik geen goede foto heb van de borders en die zijn nog wel zo mooi. Zal kijken dat ik nog een foto maak en dan zet ik die wel in een latere blog erbij.

En ik wil jullie deze foto's niet onthouden. Kijk nu. Dit kleine diefje pikt de nootjes uit onze veranda en peuzelt ze daarna op de railing van de de balustrade rustig op. Nauwelijks 2 meter bij me vandaan. Haha ik moest wel onze Fleur stevig vasthouden want die wilde er achter aan.
En toen hij de noot op had vertrok hij naar z'n eigen huis. 
De duifjes die een nest hebben boven de eekhoorn waren van schrik weggevlogen en dat gaf mij de gelegenheid een foto te maken. 
Zien jullie het eitje liggen. Het is een nestje van niks maar kijk eens wat er nu in zit.
2 kleine tortelduifjes. Schattig toch en dat zo dichtbij huis allemaal gewoon in een stad. Nou ja, we hebben wel een grote tuin.
Oh en deze vonden we ook nog onder de struiken.
Een paar salamandertjes.  Na de foto zijn ze weer gezellig onder de struik terug gezet.
Zo en nu hoop ik dat ik wat heb goed gemaakt van mijn matige blogperiode:-)