Dit is my-quiltgarden. Ik vind het leuk dat je mijn blog bezoekt en waardeer het zeer als je een berichtje achterlaat.


This is my-quiltgarden. It is nice of you to visit my blog. And I appreciate it if you'ld leave a message.



zondag 22 augustus 2010

AFFO

Zo, mijn quilt voor Ola is af. Het was nog een paar uurtjes stevig doorbiezen maar de quilt is af. Mijn vingertoppen waren behoorlijk aangedaan door de naald dus ik heb de stoute schoenen aangetrokken om met vingerhoed verder te gaan. En ik moet zeggen, toen ik eenmaal bezig was kreeg ik goed de slag te pakken en ging het als een tierelier. Zie hier het resultaat.
My quilt for Ola is finished.

Zoals bij zevele quilters is ook onze Fleur verzot op mijn quilts.
Our little dog really likes quilts

vakantie deel 2

Tsja ik schrijf even een paar korte berichtjes omdat soms het hele bericht weg valt:-(
In elk geval, de 2e vakantie dag ging naar Franiker. Ons doel: Het Planetarium van Eise Eisinga. Een echte aanrader. Klik eens op de link dan krijg je een eerste indruk. Maar in het echt is het ronduit verbluffend. Alles is nog in originele staat. Tsja en voor een astrologe is ook de astronomie een geweldig fascinerend iets.
Helaas geen foto's. Inderdaad, fototoestel vergeten.
Mocht je zin hebben om naar dit museum te gaan, vergeet niet een hele dag uit te trekken want ook Franiker is eigenlijk een groot openlucht museum. En fantstisch stadje om doorheen te lopen. Zo spijtig dat ik geen foto's heb.
Op de terugweg naar Paasloo zijn we nog langs de Ganzerik geweest. Toen we er naar toe reden dacht ik dat we helemaal fout zaten. Maar werkelijk aan het einde van de wereld ligt me daar toch een geweldige boerderij. En via de stallen, (gevuld met quilts) kom je in een schuur met honderden quiltstofjes. Het was er een gezellige bedoening. Koffie stond klaar. Een schitterende collectie batiks om te watertanden. 

Our second went to Franiker. There is a wonderfull museum called : het planetarium Please klick and see for yourself. It's really amazing.
The town itself is a museum. Old and in really good shape. To bad I forgot my camera so no pictures.

Na het eten hebben we op fiets de buurt een beetje rond Paasloo verkend. En mocht je nog een leuk huisje zoeken....
After diner we cycled through the neighbourhood. And if you're looking for a nice place to live....
Dit was helaas gesloten. Ze verkochten er o.a. poppenhuizen.
This pretty shop was closed. They sold small dollhouses.

En om toch nog iets quilterigs te laten zien zijn hier een paar Sweet blokjes
And because this is a quilting blog I show some SMQ blocks

zaterdag 21 augustus 2010

vakantie deel 1

Het is al weer een tijdje geleden dat ik een berichtje schreef met het gevolg dat ik nu eigenlijk veel te veel te vertellen en te showen heb.
Laat ik beginnen met de vakantie. 10 augustus zijn we 4 dagen naar Paasloo geweest. En de eerste dag zijn we via Zwartsluis gereden en dit trof ik daar aan
Tiny was gekomen en Lein had er een gezellige bende van gemaakt zoals je op de foto kunt zien....Euh, sorrie Lein maar wat moet ik anders zeggen als je dit tafereel zo ziet:-))) Maar vooruit, ze had ook een lekkere lunch voorbereid en gebak ingeslagen. Dus alles ingrediënten voor een gezellige middag waren aanwezig. We hebben wat afgekletst. En voor ik het vergeet, dit kocht ik er.

Het speldenkussentje en de linkse 3 lapjes kreeg ik zo maar kado.

We spend ou hollidays in Paasloo en on our road we went to Zwartsluis. We really had a good time. I met 2  women  I met on Costa, Lein and Tiny. We had a good lunch and then we left for Paasloo. 

Dit was ons bed and breakfast adres.
This was our B&B

Zeg nou zelf, het madeliefje, dat kan toch alleen maar geweldig zijn?
A B&B with this name can only be wonderfull

Dit is de voorkant van het huis.  Maar er ligt een grote tuin rondom. De gastvrouw is een geweldige kokkin. Ze kookt zo veel mogelijk met groenten uit eigen tuin en als je dat wilt ook vegetarisch. Daar heb ik dus dankbaar gebruik van gemaakt.
This is the frontsite. But there is a large garden. The lady is a wonderfull cook. She works with vegetables from here own garden. And you can if you wish eat vegetarian food. And of course I did.

zondag 8 augustus 2010

award

Krijg ik me zo maar een award omdat Marianne via mij het bloggen heeft ontdekt. Het geeft het altijd een heel warm gevoel als iemand aan je denkt en dat kenbaar maakt. Daar hebben we bij tijd en wijle allemaal wel eens behoeft aan.
Maar toch heb ik ook altijd een beetje een dubbel gevoel met awards. Ik zie ze regelmatig opduiken. Nu zou ik hem door moeten geven. Maar hoe kan ik nu beslissen wie hem het meeste verdient? We zijn allemaal bloggers. En degene die niet zelf een blog hebben maar wel lezen hebben misschien andere mooie, boeiende, lieve dingen die het waad zijn gewaardeerd te worden. Ik ben nogal een eigenzinnige met deze dingen. Ik ga hem dus niet geven. Maar ik wil jullie uitnodigen hem op je blog te zetten als jullie dat leuk vinden. En dan gewoon er iets bij zetten wat je de moeite waard vindt om met lezers te delen. 

Ik wil een vers met jullie delen. Een vers dat geen uitleg behoeft. Het is een vers dat ik heb leren kennen via Jin Shin Jyutsu maar waarvan de oorsprong mij niet bekend is. Dit vers probeer ik in mijn leven gewoon te leven. Ha ha, nou ja, "gewoon"......

Let op je gedachten
want ze worden woorden
Let op je woorden
want ze worden daden
Let op je daden
want ze worden gewoontes
Let op je gewoontes
want ze worden je karakter
Let op je karakter
want dat wordt je lot
Observeer daarom je gedachten en zijn weg met zorgvuldigheid en laat ze met liefde ontstaan. Geboren uit respect voor alle levende wezens.

woensdag 4 augustus 2010

70x een blije toet

Via Costa zijn we met een project "70x een blije toet" gestart. Leintje.web-log/landlevenmetleintje hoorde van een weeshuis in Polen waar 70 kinderen verblijven die op slaapzalen slapen en helemaal niets voor zichzelf hebben. Ze besloot een actie te starten zodat deze kinderen allemaal een quilt op hun bed krijgen. Nou, we zijn dus druk bezig. Maar gaandeweg bleek het niet om 70 kinderen te gaan maar om 135 kinderen. Tsja, dat is niet niks.
In elk geval mijn quilt voor Ola is bijna af.

We started a project "70x een blije toet" something like 70 times a happy face. We started making quilts for a home in Poland. Only it appeared to be 135 children in stead of 70. Well anyway, this is my quilt for Ola.


En dit zat bij ons in de tuin. Er zaten 4 hagedissen onder de rabarberbladeren. Maar voordat ik met het fototoestel terug was waren er 3 verdwenen onder de buxushaagjes.

And this was in our garden.

En dan nog een foto van onze hydrangia