Dit is my-quiltgarden. Ik vind het leuk dat je mijn blog bezoekt en waardeer het zeer als je een berichtje achterlaat.


This is my-quiltgarden. It is nice of you to visit my blog. And I appreciate it if you'ld leave a message.



zondag 24 januari 2010

cadeautjes

Er is veel gebeurd deze week. Maar zeker niet alleen maar vervelende dingen zoals die aanrijding. Daar wil ik het niet meer over hebben. behalve dan dat de nieuwe verzekeringsagent gelijk heeft gekregen dat alles heel snel geregeld kan worden. Morgen komt de expert en dan horen we al hoe of wat.


En omdat ik niet met te veel lappen tekst wil beginnen, begin ik met foto's van mijn DD. Ze is fervent paardrijdster. Ze gaat al 5 jaar elke zaterdag naar "Watersley". Daar begeleidt ze meervoudig gehandicapte mensen met paardrijden. Sinds een tijdje doen ze dan na afloop voltageren. Euh, ik hoop dat ik dit goed geschreven heb want ik had er nog nooit van gehoord. Eigenlijk betekent dit dat ze allemaal andere dingen doen op het paard. Terwijl het paard draaft erop springen bijvoorbeeld, of op het paard gaan staan of met een koprol er vanaf komen. De meest spannende dingen halen ze uit.

Op de eerste foto gaat ze achterste voren op het paard zitten terwijl het paard draaft. Oh ja, er ligt ook geen zadel op het paard.


Op de tweede foto springt ze op het paard terwijl hij draaft.
En op de derde foto gaat ze op het paard staan ook weer terwijl het paard draaft.

And because I don't want to start with to much writings I start with pictures from my daughter. She helps disabled people with horseriding for over 5 years now. She is 19 years old so I'm really proud of here. 
 On the first picture she sits backwarts on the hors while the horse trots. (I hope I wrote this correct)


On the second picture she jumps on the horse while he trots and on the last picture she stands on the horse.
Well, I'm a proud mam



En nu nog andere leuke dingen. Ik heb EQ6 gekocht. En ik kan nu alleen nog maar oh's en ah's roepen. Wat is dit een leuk programma. Wat een mogelijkheden. En ik zie ze nog niet eens allemaal. Ik heb pas les 1 gemaakt en ik ben nu al overweldigd door het programma. Helaas heb ik nog geen foto van de doos en de boeken maar dan hebben jullie dat nog te goed. Bij het programma zat ook een Nederlandse vertaling in boekvorm. Super duidelijk dus zelfs ik kom er wijs uit. Ik ben echt geen computerheld hoor. Maar bij deze beschrijving...., een kind kan de was doen!
Dan heb ik daar nog een boek bijgekocht EQ6 appliqué drawing. Hiermee kun je in dit programma dus leuke applicaties toevoegen. Het is op dezelfde manier geschreven maar dan wel in het engels. Maar als je gewoon een beetje engels verstaat is het goed te doen.
Dit is me toch leuk.....Je zou er het patchen en quilten door vergeten.

I had a busy week. With my car accident and things. But there were also very nice things. I bought EQ6 with a book EQ6 appliqué drwawing. Wauw, this is really wonderfull en I'm ovewhelmd by all the possibilety's. 



Verder heb ik voor het eerst een pakketje uit Amerika gekregen. Ja hoor, ik ben op zoek gegaan naar stofjes. En na 2 weken heb ik 2 enveloppen ontvangen met super mooie stofjes. Ik ben dik tevreden. Het was natuurlijk allemaal heel spannend. Paypal aanvragen, bestelling doen en maar hopen dat alles goed gaat. Ik ben niet zo van de vernieuwende. Ik ben eerder net een mol. Als iets goed gaat blijf ik het altijd zo doen. Ha ha, maar als ik bv ergens naar toe moet rijden en ik rijd de eerste keer fout.....inderdaad dan rijd ik altijd fout.


And I received 2 envelopes  with fabrics from Amerika. And they are so nice.


Maar natuurlijk is dit een quilting blog dus ik heb mijn huiswerk keurig gedaan en weer een nieuw blokje gemaakt voor mijn SMQ
Een  foto is een betere foto van een eerder blokje.


But of course this is a quilting blog so I also did my homework and finished another block for my SMQ
One picture  is a better picture from an earlyer block. 

woensdag 20 januari 2010

bloginstellingen

Lieve medebloggers.
Ik heb nu ruim een jaar mijn blog en ik heb er veel plezier in. Er ontstaan leuke contacten, er komen veel ideeën, kortom dikke pret.
Maar het lukt me niet om de juiste instellingen te vinden zodat de mensen die mij op hun blog hebben staan ook daadwerkelijk een update krijgen. Zo sta ik dus op andermans blog alsof ik een jaar geen updates heb geplaatst. Ik zou dat zo graag anders zien maar kom er dus echt niet uit. Ik zou nu dus echt niet meer weten wat ik moet veranderen.
Dus, als er iemand is die de verlossende instellingen kan vertellen ben ik de koning te rijk.

Dear bloggers.
My blog is in the air for about one year now. And I really like it. I made some lovely new contacts, I saw to many lovely ideas so it is really fun.
But I cannot find the way to give my readers an update. So now it looks like I had my last update one year ago.
So, if somebody can help me I would be really greatfull.

Blue monday

Tsjonge jonge, wat er allemaal mis kan gaan op een blue monday. Euh, voordat jullie gaan denken wat een hippe termen help ik jullie even uit de droom. Toen ik mijn maandagrelaas aan iemand vertelde kreeg ik te horen dat dit een beruchte "blue monday" genoemd werd. OK dan maar. Afgelopen maandag was dus mijn blue monday. Ik was zaterdag even naar de open dag geweest in Hillensbergwww.thelogcabin.de en daar hing een geweldige quilt. http://i46.tinypic.com/slkvic.jpg Ik wilde daar nog wat dingetjes over vragen. En het leuke was dat een aantal dames van Costa ook deze quilt gingen maken en we dan samen in een groepje terecht zouden komen. Klinkt toch super of niet dan. Nou, zo gezegd maar niet gedaan. Ik stap in mijn auto, sta in Doenrade achter een mooie nieuwe Peugeot om rechtsaf te slaan. Komt mijn voorganger ineens naar me toe. Ik dacht nog dat is de verkeerde rijrichting maar ja, beetje heuvelig dus een beetje kan wel eens gebeuren. Maar het leek wel alsof hij het bewust deed. Dus ik sta klaar om mijn toeter een flinke jens te verkopen, geeft hij een flinke stoot gas en de klap van mijn toeter viel samen met de klap van de aanrijding.
Tsja en op zo'n moment gaat er wel wat door je heen.
Uitgestapt en even gekeken naar de schade en toen schrok ik toch wel. Schuin voor me zat toch wel flink gedeukt aan te kijken.
Ik ben dan iemand die even moet nadenken over de te zetten stappen en begin dan een beetje in mezelf de boel op een rijtje te zetten. De arme bestuurder van de andere auto was net als ik ook een beetje de kluts kwijt. Hij gaf ook meteen toe dat het zijn fout was. Maar ja, daarmee is de ellende niet voorbij. We lopen wel kans dat de auto total loss wordt verklaard en dan hebben we wel hele grote pech. Vervolgens nog gedoe met de tussenpersoon dus ook daar zijn we meteen op zoek gegaan naar iemand anders. En ik...ik heb maar besloten meteen terug naar huis te rijden en af te zien van de mooie applicatiequilt.

Ik dacht een paar log canintjes van de SMQ dat biedt wat troost. Maar jongens toch, hoeveel fouten kan een mens maken in zo'n simpel blokje. Naadjes verkeerd aanstikken op de meest onlogische naad. Lapje stof met de linkerkant van de stof aanstikken ipv rechts, en er dan achterkomen dat ik allemaal hoek log cabins gemaakt heb ipv 1 hoek en 3 tussen log cabins. Dus met gevolg dat ik door mijn witjes heen ben. Want die hoekblokjes vragen meer witjes en dan ook nog 4 hoekjes maken ipv 1 dat hakt erin. Gelukkig bood Leintje aan me witjes toe te sturen. Dus ik kan strakjes toch mijn setje log cabins af maken.

Maar goed, deze fotootjes hebben jullie nog van mij te goed.


Well, how much can go wrong on a blue monday. Last monday I wanted to visit a quiltshop in Hillensbergwww.thelogcabin.de Unfortunatly I had a car accident. The car before me drove backwords towards my car. And there was more damage then I thought. So lots of paperwork and telephonecalls and lots of stress.

Later that day I took my log cabins from the SMQ but everysthing that could go wrong went wrong. I sewed the wrong pieces to the wrong sites. Things you think they cannot go wrong I sewed them wrong. And then at last I sewed 4 of the same blocks and it had to be 1 of thes and 3 cornerblocks.
Really a blue mondy for me.

woensdag 13 januari 2010

De gansjes mogen gaan vliegen

Eindelijk, ik heb de afgeknotte ruiten en de border af. Het ging even iets minder snel. Ik zit in mijn winterdip. De winter is volgens mij alleen gemaakt om  een winterslaap te houden. Inkeer, meditatie, bezinning. Dat is winter voor mij. En zeker geen actie of tempo. Op de een of andere manier ben ik in deze tijd van het jaar moeilijk vooruit te branden. Blijkbaar heb ik de rust nodig. Dus inmiddels ken ik dit wel van mezelf en dus doe ik het rustig aan.
Vandaag heb ik de laatste border aan de quilt gezet. Deze week ga ik met de flying geese beginnen. Ik heb een tip gekregen voor  een snelle manier en ook weer een tip hoe ik dan het patroontje moet berekenen. Tsja, voor degene die het nog niet wisten, patchen is rekenen. En als ik ergens een hekel aan heb is het rekenen. Maar goed, zonder rekenen geen quilt dus vooruit dan maar.



I finished the "afgeknotte ruiten" en the border. I was less quick as I could be but the winter lesses my tempo. Winter is a time to meditate and being slow. I need this rest so I'm slowing down a bit.
Today I put the last border on my quilt and I can start with the flying geese.

zaterdag 2 januari 2010

Antique quilt


Ik heb een foto gemaakt van mijn laatste vorderingen en nu zijn jullie helemaal bij. De quilt wordt steeds groter en daardoor wordt het lastiger om hem nog helemaal op de foto te krijgen. Bovendien wordt hij ook zwaarder. En wat het allerbelangrijkste is: HIJ WORDT STEEDS MOOIER. Wat is het toch een heerlijk gevoel om verliefd te zijn op je eigen quilt in wording. Ik heb al een border rand erlangs gezet om een beeld te krijgen hoe het er uit komt te zien als de afgeknotte ruiten en de border af zijn.



I made a picture of the last result. The quilt is getting larger so it's becomming difficult to get him totaly on a picture. And he is getting pretty heavy. But most important of all: he's getting more beautifull every step I finish a border. It is wonderfull being in love with my own quilt.


vrijdag 1 januari 2010

2010


Vanaf vandaag schrijven we 2010. Het is wit buiten en het is nog heel rustig. Een prachtig begin van het nieuwe jaar. Winter, inkeer, stilte. Zo mijmerend het nieuwe jaar in gaan. Dat beloofd veel goeds.
Afgelopen jaar heb ik het quilten echt terug opgepakt. Vooral dan het hand patchen. Ik ben op prikbord gegaan, ben op Costa gegaan en ben met een blog begonnen. En toen heb ik pas echt ontdekt hoe leuk internet is. Voorheen was het voor mij een zeer practisch medium. Nu is het vooral een heel leuk medium waar ik vele contacten heb opgedaan. Tsja en zo hoop ik 2010 gewoon voort te kunnen zetten. En alles wat het op mijn pad zal brengen zal goed zijn. Ha, ha, misschien niet allemaal even leuk maar dan nog, het gaat er niet om wat er gebeurd, het gaat er om hoe je er mee omgaat.


Het was rustig op mijn blog zo einde 2009. Helaas ben ik toch goed ziek geweest waardoor mijn blog een beetje stil heeft gelegen. Niet dat ik helemaal niets gedaan heb maar ik had zeker niets over om ook nog mijn blog bij te werken. Dan nu maar een foto van de vorderingen van mij AQ. Inmiddels zit ook de derde rand er aan maar daar heb ik nog geen foto van.

It was quiet on my blog. I have been ill. So I didn't spend much time here. I did however do some patching. Here is a picture of my AQ with 2 borders "afgeknotte ruiten". And I allready finished the third border. But I don't have a picture taken yet.