Dit is my-quiltgarden. Ik vind het leuk dat je mijn blog bezoekt en waardeer het zeer als je een berichtje achterlaat.


This is my-quiltgarden. It is nice of you to visit my blog. And I appreciate it if you'ld leave a message.



zondag 20 december 2009

SMQ en AQ

Het lijkt wel of ik niks anders meer doe dan de SMQ en de AQ. Het zijn tijdrovende projecten en ik bewonder de mensen die naast deze quilts nog tijd hebben om andere dingen te maken. Stel je voor, sommigen maken ook nog een DJ of een NI of een CWD of een SBS. Sommigen doen zelfs en, en, en, en.....!!!!! Ik zou wel willen maar vrees dat ik dan helemaal niks af krijg. Op Costa ontstaan zg. buddyprojecten om elkaar te steunen. Dat is wel leuk. Dus misschien durf ik dadelijk toch nog wel iets ernaast te doen. We zullen zien.
Maar ik heb mijn zus ook nog beloofd een klein poezenquiltje te maken dus dat moet eerst. Ze zal nog even moeten wachten tot na de feestdagen want ik kan momenteel niet aan de naaimachine. Die staat verborgen onder de kerstversiering.

En ik maak samen met andere Costagangers een sneeuwmanquiltje. Een schatje maar doordat ik niet kon beslissen welke stofjes ik zou kiezen ligt alles ook daar stil. Het past wel bij deze tijd van het jaar. Winter, stilte, rust en inkeer. Ach, dat is niet verkeerd. Ik vind het heerlijk om gewoon rustig te mijmeren. Zoals nu, mijmeren over wat en hoe ik dit zal schrijven, naar buiten kijkend en zien dat het stevig sneeuwt en alles witter en witter wordt. soms door een flinke windvlaag stuift een hele witte vlaag voorbij. De dennenboom wordt witter en ik zie nog juist een tak met aan de uiteinden wat bruine dennenappels. Echt een winterplaatje. Heerlijk rustig op een winterse zondagmorgen.

It seems as if I'm only working on my SMQ en AQ. It takes a lot of time. Some others are working on different projects like NI, SBS, DJ and the CWD. I wish I had the courage to do so but I'm afraid I don't finish anything if I do so.
I also promised my sister to make a little kittensquilt but my sewingmachine is hidden behind the Christmas table.
It doesn't matter. It is wintertime. The snow is falling down in a really fast tempo and the wind blows the white flocks in the pine tree. It's time to go inside myself and take a winterstop for a moment. Realy peacefull on a snowy sunday.

donderdag 17 december 2009

AQ


Een update van mijn vorderingen van de AQ. De 2e border zit eraan. En ik heb 39 afgeknotte ruiten tot rechthoeken verwerkt. Op Costa is een buddy project gestart om elkaar te stimuleren hieraan te werken en elkaars vorderingen te laten zien. Dat is wel heel leuk. Een groepje laat trouw de progressie zien en dat stimuleert natuurlijk weer om niet achter te blijven. Hier een paar fotootjes van mijn update.

This is my update of my AQ. The 2 border is finished en 39 blocks are finished. It's nice, on Costa is a buddy project. We stimulate each other and show our progression. It really works.

donderdag 10 december 2009

AFFO

Mijn quilt in een dag is af. Een paar maanden geleden was er een workshop in de Log Cabin in Hillensberg. Een quilt in een dag. Ik dacht daar wil  ik meer van weten. Klinkt toch tenslotte heel aantrekkelijk. En eerlijk gezegd had ik ook een beetje de dromenquiltjes in gedachten. Is toch super een quiltje maken in een dag. Maar je raadt het al, een dag moet je niet te letterlijk nemen. Het zijn toch een paar maanden geworden. Al werden de vorderingen afgeremd door de SMQ en de AQ. Het hindert allemaal niet. Ik met meer dan tevreden met het resultaat. Ik heb de hele quilt gemeanderd. Een avontuur op zich. De stofjes zijn van Moda en ik ben er nog steeds verliefd op. En ons Fleurtje ook.

I finished the "quilt in one day". It was a workshop in the Log Cabin in Hillensberg. I thought a quilt in one day, that's something I want to know about. But of course you can guess, it took some more days than just one. It doesn't matter, I'm satisfied with  the result. And so is our Fleurtje. The fabrics are from Moda and I still love them.

zondag 6 december 2009

SMQ

Het is al wel een tijdje klaar maar door alle drukke dagen de laatste tijd komt het nu pas op mijn blog. Maar dat maakt niet uit, dan hebben jullie lezers tenminste weer iets nieuws te zien.
Ik vind dit echt een enige quilt om aan te werken. Steeds een nieuwe uitdaging, veel variatie en toch ook makkelijke log cabins zodat je gelijk "meters" kunt maken.

This block has been ready for a while. But I have been to busy these days to put it on this blog. But it doesn't matter, now you can at least see something new.
I really love working on this quilt. So much variation. Difficult and easy blocks, this quilt simly has evepything a quilt needs to be interesting and inspiring.